"Rick& Aline Welcome to Sydney Australie" - Reisverslag uit Sydney, Australië van Rick & Aline Globetrotter - WaarBenJij.nu "Rick& Aline Welcome to Sydney Australie" - Reisverslag uit Sydney, Australië van Rick & Aline Globetrotter - WaarBenJij.nu

"Rick& Aline Welcome to Sydney Australie"

Door: RickAline

Blijf op de hoogte en volg Rick & Aline

25 September 2011 | Australië, Sydney

Hi mates,

Vrijdag dag 1: het is zover !!
Na lange voorbereiding, uren surfen op internet en veel gelezen te hebben, vertrekken we eindelijk naar onze bestemming Australië. Deze keer met reisorganisatie “Alinetravel”.
We zouden dit keer gebruik maken van de Schiphol Taxi. Prima gegaan hoor, maar ons om 5:15 op te halen om vervolgens om 11:15 naar Aussie te vertrekken is wel heel ruim genomen van de jongens van de RTC. Die hadden er duidelijk zin in. Maar goed, beter te vroeg dan te laat.
Na 1 dame in Hoogvliet opgehaald te hebben, gingen we het incheck ritueel maar weer eens doorlopen. We staan altijd met geknepen billen te kijken of we bij het inchecken niet over ons bagage gewicht heen komen. Neem een weegschaal op elk willekeurige vlieghaven en je zult zien, geen eentje geeft hetzelfde aan. Haha, 40.4 kg voor 2 reistassen voor 6 weken Aussie….knap hoor.
Vlucht SQ 323 met Singapore Airlines stond 11:15 klaar voor vertrek bestemming Singapore. Een 12 uur durende vliegreis. We keken elkaar aan en zonder iets te zeggen ging ons verstand in de nul modus.
Filmpie kijken, Wodkaatje/jus, Asian lunch, slapen, muziek luisteren, gapen, de koppen voor je tellen, wodkaatje/jus, ahh, weer eten, gapen, slapen, lezen……….zijn we er al?
Eindelijk zet de piloot het toestel veilig op Singapore Airport. Hier hadden we een stop-over van 3 ½ uur. Gelukkig geen bagage of inchecken voor de rest van de vlucht. Dat hadden we al in Amsterdam gedaan.

Singapore is een ietwat steriele luchthaven, niet te vergelijken met ons eigen Schiphol.
Tot nu toe staan we absoluut niet voor schut met ons Schiphol, in vergelijking met andere luchthavens in de wereld.
Met vlucht SQ211 vlogen we in 7 uur naar Sydney. Zo’n beetje hetzelfde ritueel doorgelopen, maar in slowmotion.
Zaterdag avond 18:45 zetten we voet op Australische bodem. Door de douane, hi mate do you have, any medicine , food, drugs, machinegun or granat in your bag? No sir only on description… Ok, keep follow the line mate.
Bagage control:, hi mate, do you have any medicine, drugs, food, pork, fish in your bag?
Staat er zo’n Aussie met een korte broek, van die enorme bergschoenen, polo en een heuse gevaarlijk uitziende Beagle in de starthouding om ons hele zooitje te besnuffelen. Huhh, weet dat beest wel dat we 26 uur onderweg zijn geweest?? Hahaha, niks! Move doggie.
Eindelijk de grens over. Welcome to Sydney

Met de airport shuttle werden we voor ons hotel The Marque afgezet. Inchecken verliep snel en we kregen een kamer op de 7e etage, blij toe want het verkeer kan aardig hoorbaar zijn.
Mooie kamer, met een enorm bed, heerlijke inloopdouche met zo’n regenstort douchekop. 26 uur vuil, zweet en stress van ons afgewassen en heerlijk geslapen. Wat jetlag..

Zondag,dag 3
Heerlijk geslapen, raar al de 3 de dag! Sydney, gordijnen open…huh, f*ck , regen!!
8:00 uur, ontbijten en onze planning een beetje volgen. Dat was sowieso een Mobile WIFI en een Simcard scoren. Gelijk geïnstalleerd en binnen 5 min online waar we willen. Reuze handig voor de rest van de reserveringen, mailtjes, weerberichten en natuurlijk de reisblog. Aussie GSM nummer doorgegeven aan Marc&Danielle.
Na de lunch, bewapend met regenjassen en fototoestel deden we een privé Sydney stadstour. We zijn inmiddels goed geïnformeerd, wat je beslist gezien moet hebben. Het weer begon al op te klaren en 18 graden. Lekker wel, van het lopen wordt je toch wel warm. We zitten met het hotel behoorlijk centraal. We hoeven alleen George street af te lopen en te gebruiken als oriëntatie straat. De lucht was bewolkt en in de verte over het water was het beroemde opera house en the Sydney Harbour bridge al zichtbaar. We keken elkaar aan, met een blik van “knijp me eens”
Ondanks de bewolking was het schitterend om te zien. Mensen om je heen, die allemaal hetzelfde meemaken als jij. Er hing een gezellige sfeer.
Heel de haven afgelopen, richting district “The Rock”. Om 18:00 wordt het hier al aardig donker. Lekker pizzaatje gegeten in de stad. Nu alles aan het opladen, voor morgen.

Wist je dat we in heel Nederland voor joker lopen met UGGS ;-)??
UGGS Fact:
UGG boots orginated in the 1920S, when sheeps shearers wrapped sheepskin around their ankles for warmth. They became know as “UGLY BOOTS” which was then shortened to “UGGS”

Till the next update, bye bye

• 25 September 2011 - 13:17

Kiet:

Zalig meeleven, Thanks Be safe, Love Kiet

• 25 September 2011 - 14:43

Marieke:

Leuk om te lezen!!! Geniet ervan

• 25 September 2011 - 15:50

Wiebe:

Leuk verslag, zie t (bijna) helemaal voor me. heejuh, onwijs veel plezier daar, blijf jullie volgen!! Gr Wiebe

• 25 September 2011 - 16:46

Jolanda Smit:

Zo "Aussies" de kop van jullie vakantie is eraf en daarmee tegelijk het eerste verslag gepubliceerd. Als dit 1e verslag een voorbode is voor de rest van jullie vakantie en de reisverslagen weet ik nou al dat ik er van zal gaan smullen. Geniet lekker verder van jullie vakantie en van elkaar!
    Groetjes vanuit een (na)zomers Holland.

• 25 September 2011 - 17:00

Marc En Danielle:

Leuk een update! Het verhaal las weer lekker weg en de foto's zijn erg geslaagd. Vooral de 'huurwagen' is erg subliem. Wij wachten rustig tot de volgende update. X Marc en Danielle

• 25 September 2011 - 17:04

Monique Plaisier:

Ha Richard,Wat een leuk verslag, zie het helemaal voor me(met die blikken van je erbij :-) )
    Fijn dat de reis goed is verlopen en dat jullie heerlijk aan het genieten zijn.
    Have fun mate, groeten aan Aline,gr Monique

• 25 September 2011 - 20:13

Inez:

Hee Rich, leuk om jullie weer te volgen, Geniet ervan, wij werken wel... :-)

• 25 September 2011 - 20:29

Arie En Els :

Hoi nep Aussies
    Leuk verslag,wel een hele zit he dat vliegen.
    Geniet ervan,het is jullie gegund.
    Groetjes uit het warme Holland 20 a 25 graden.

Arie en Els

• 26 September 2011 - 21:13

Vul Hier Je Naam In.:

Hallo Richard ziet er mooi uit,ik blijf jullie volgen.

Gr. Uit Het warm (31gr) Spanje.

Henk en Anja

• 27 September 2011 - 07:29

Suze:

leuk om jullie te volgen
    en over die uggs: goed om te lezen, laat ik Yafit gelijk weten....
    (scheelt mij weer:))
    VEEL PLEZIER!

• 27 September 2011 - 07:39

Hans Overtoom:

Hoi Richard en Aline,
    Een leuk verslag. Wat een reis zeg! Fijn dat alles zo voorspoedig is verlopen.
    Ik wist niet dat er in Australie ook regen kon vallen (grapje).
    Ik wens jullie hele fijne weken toe met mooi weer.
    Tot het volgende verslag.
    Groetjes van Hans

• 28 September 2011 - 15:12

Daisy:

Geniet er maar lekker van!! Leuk om alles te lezen.

Groetjes

• 28 September 2011 - 20:48

Gerdi:

Helemaal toppie om jullie zo te volgen....ik reis in gedachte mee....X Gerdi

• 05 Oktober 2011 - 21:19

Claudia:

Hi Schatjes!!
    Ik ben nu net zelf terug van vakantie, dus ik heb wat "catching up" te doen. Maar ik ben al onder de indruk van jullie eerste verhaal! Mijn god wat een reis! Ik was al helemaal kapot van een paar uur rijden, paar uur vliegen, eer zoeken naar een huurauto e.d. maar jullie reis klinkt als Mission unbelievable/impossible! Maar wel fijn dat het goed is verlopen!
    Ik kijk uit naar de rest van de reis!

kusjes!

Verslag uit: Australië, Sydney